my quotes

'life is like a puzzle need one another to make a complete picture that's why this life so perfect'

-Wikan-

'knowledge cannot replace friendship, I'd rather be an idiot than lose you'
-Patrick to Spongebob-

Minggu, 29 Juli 2012

Create cucumber!

Evening Sunset! This is how I meaning cucumber after had a talk with my family! A simple creation and I wonder you just like it to refresh your eyes! or.. giving you any idea to create something. :D Check it out!
 
The bowl man
 
Orange creation
 
A little beauty
 
 
A beauty
Actually it was inspired by my mother while cut the watermelon and before watched masterchef Indonesia and recently got accident with the experiment before I tried masking it and failed, then you know then, I made the better one :). Slice the cucumber first. Just like peel the cucumber rind and peel the pulp by thin, do it more than a half from right and left, meet in one area but don't be cut. Then make it spiral or just as your creation >> for the 'beauty'. And the bowl man, do it like make a hole in the end of the cucumber but slice it first. and fill it with kelengkeng (special fruit from Indonesia)then the kelengkeng rind as the blangkon (the hat) and the leave pieces for the eyes and nose or mouth (I made it inverted). Then it could decorate your home made food.
Posted by Picasa

Pantai - entri yang nggak panjang

Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa untuk selamanya
Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa sepanjang usia

Hingga tiba saatnya aku pun melihat
Cintaku yang khianat, cintaku berkhianat

Aku terjatuh dan tak bisa bangkit lagi
Aku tenggelam dalam lautan luka dalam
Aku tersesat dan tak tahu arah jalan pulang
Aku tanpamu butiran debu

Butiran Debu -Rumor-

Pemirsa. Hai! Ini udah malem, hampir jam sebelas malam. Bagi pemirsa yang lagi puasa, Happy Fasting! Buat yang nggak lagi puasa, lapak-lapak tutup cin.. Semangat kurus! (barusan aja makan nasi goreng porsi kuli).

Akhir-akhir ini, setelah aku mengurangi porsi lemak di badan, aku mulai berani pakai baju renang buat renang. Omong-omong soal baju renang, karena yang item merah ritsletingnya rusak, aku beli baru, murah sih.. tapi setelah jalan ke malioboro, pikiranku berbicara,'tadi ada sponsnya nggak ya?' Dan setelah sampai rumah, terbukti, baju selam cowok. Selamat buat saya yang kena murah tapi salah beli. Pelajaran pertama pos ini adalah berhati-hatilah ketika membeli, ingat pada kriteria yang sudah ditetapkan sebelum membeli.

Sedikit lelah juga mengurangi porsi nafsu buat nyebur ke air, tetapi karena sudah agak bad mood karena salah beli, harus terbayar dengan sedikit hiburan. Jam setengah tiga langsung ke kolam dan penetapan hari kamis tepat dengan membawa diri sendiri minus celana dalam (akhirnya aku beli di toko terdekat). Pelajaran kedua: Jangan kelupaan barang bawa, itu menambah pengeluaran.

Setelah berenang, aku yakin aku sangat capek, sehingga nggak keramas langsung berusaha tidur dengan bau rambut yang, well, kau sendiri pasti nggak tahan.Tetapi satu hal yang kuingat ,"Aku pingin ke wakatobi." 

Searching google, dan sekali ke pantai sebelum liburan depok-bandung, aku menembak raja ampat tapi sepertinya biaya modal tidak mencapai target, dan beban sks yang dimuatkan juga tidak. Jadi saya menambah pengetahuan dengan google.

Pantai adalah sebuah bentuk geografis yang terdiri dari pasir, dan terdapat di daerah pesisir laut. Daerah pantai menjadi batas antara daratan dan perairan laut.
source: wikipedia

 Walaupun nggak nyambung tapi di bawah ini adalah potret banyak pantai di Yogyakarta:


source: yogyes 

dan masih ada Kuwaru dan Baru yang pernah aku kunjungi di Yogyakarta. Tapi sayangnya pantai yang aku kunjungi kebanyakan pasir berwarna hitam, karena daerah yang curam dan tidak landai. 

Ngobrol soal pantai, sayang aku nggak punya foto yang cukup bagus buat di pamerin setidaknya ini:
Pantai Parangtritis

Pantai Parangtritis

Pantai Kukup

Pantai Baru

Pantai Depok

Pantai Kuwaru

Pantai Kuwaru

Pantai Ngrenehan

Pantai Parangtritis




Sejauh ini ke pantai, disitu temen-temen SMA dan keluargaku :) belum sama temen kuliah. Dan soal planning wakatobi nih, yang penting pernah aja deh liat karang selain di akuarium TMII :D, secara pingin banget bisa nyelam tapi hasilnya mesti ngambang aja. Haha..  Kalau foto kolam renang yang sering aku cambangi :




Let me introduce this woman, I have forgotten her name, but.. if it was yes.. dia saksi gue selama berada di kubangan air tawar ini sendirian dan sama adek-adek gue. :D

Dan the last, aku mau minta maaf deh buat fasilitator retret gara-gara fotonya baru diupload sekarang dan cuma seperempat. *my deepest heart, alay nggak papa..


Selasa, 24 Juli 2012

A Moment with Mr. Choi

Guys! If I was that korean and stalked your twitter, written "I think to say 'saranghae' for korean is not as easy as to say 'Aku cinta kamu' for Indonesian", what did I do then.

Called him, Mr. Choi (his family name), our first met was in Tangkuban Perahu, Bandung. That time I was in holiday with my sister and my aunt's family. I watched him went upstairs to our place. I thought he's trying to get attention from us, actually left my sister, aunt and me. I looked at him while my aunt tried to close to him, I thought she knew that I interested to him. We took a picture together. And I asked him about his name and also from where he was. He answered by clearly translation in correct english of my aunt.

As the time went on, that korean followed us down stairs and got to the mud. But when I said 'mudblood', he's annoyed, my sister said, "Slod" directly, I didn't know what that meant, so I kept talking in Indonesian while tried to get the mud below the stone and under the hot water. Before we had a conversation, we just took photos, seemed Mr. Choi interested to us too. :-D >>> happy plus nerd face. Weird, he asked my sister and I about our age,
Mr. Choi : (showed his notebook) "Berapa umurmu?"
Me : (looked at his notes) "How old are you? Wait! You can speak indonesia?" then after I realized for a minute.
My aunt: "twenty"
Me : "Oh"
Mr. Choi: (asked to my sister) "Berapa umurmu?"
My sister: "seventeen"
Me: "Oh you are asking. Ok, I am asking."
My aunt: "He... "
Me: "Learnt."
Mr. Choi: "twenty four"
Tangkuban Perahu

Then my imagination began working, 'if he is 24 and I'm 20 it can be a couple.'  My heart busted, "Yeaay!". Faced the nervous came after and My uncle did normalize to me. For god sake, how jerk my mind. The korean wanted many pictures from us, my aunt and my uncle offered him to take photos together. Then, our first met completely full photos in Tangkuban Perahu. He promised us (my sister and I) to meet in Yogyakarta, after we got back and his travel brought him.

Yeay! We absolutely met again. But by the little bad feeling of me. We met at Mc Donald Malioboro, he bought us some food like burgers and potatoes. What a nice! He was nice. Noted me: I had prayed before to only say 'yes, no, okay'. It wouldn't. I talked too much. Even when he asked me about my major. And he gave enough explanation about his journey in asia. He is rich enough to make a travel around asia, yeah. Admit it.

The non sense thing, when he persuaded us to walk along malioboro purposed watch FKY (Festival Kesenian Yogyakarta), I had said to my heart in my imagination before, if he asked to walk, I would say, "You walk, I stay." The happen wasn't like that, I followed them (Mr.Choi and my sister) by grumpy because I had ska on my foot. He didn't know it. Along the road, I was walking by seeing both of them had a conversation. And I saw many souvenirs, he said that he looked for magnet souvenirs, seemed there's nothing like that. 

After arrived at Vredeburg (the festival location), it had already closed. You didn't know how it felt, Guys. I almost died that time. Looked for a piece of peace in sit. We continued to went back to his hotel. He asked us to see his hotel. Well.. Right after we almost arrived his hotel, I had screamed many times about how tired I was, we stopped at a cafe, I forget the name, it was in sosrowijayan.
Mr. Choi: "What? There was nothing when we walked."
Me: "Are you angry?"
Mr. Choi: "No."
Well.. At least, he didn't attack right in my hurt part. We took a photo then I just said a little regret because he confused with Indonesian. Then, we took a photo again together there. 

Sosrowijayan, Malioboro

I said, "Sayonara" for good bye. Well, I got no respond. We just had a toast together before My sister and I went home. 

My sister told my parent, she was happy to meet foreign. To me like blow my self to the bed, because I was really tired.
Published with Blogger-droid v2.0.6

Minggu, 22 Juli 2012

Sekadar Faktaku

9:40 malam, Waktu Indonesia Barat

Terlalu indah dilupakan,
Terlalu sedih dikenangkan

Andaikan kau datang kembali
-Ruth Sahanaya-

Entah buat siapa lagu ini, ketika ini disenandungkan, yang teringat pasti berbagai memori yang dulu pernah ada dan sekarang kita harus menyadari bahwa itu kenangan. 
Kalau kamu menyebut salah satu orang yang kamu sayangi, katakan saja, kamu merindukannya, sama seperti aku saat ini dalam keadaan terbuai suara Ruth Sahanaya.

Terinspirasi banyak dari para peraih mimpi, para orang sukses, memang patut dicontoh. Tetapi tersebutlah berbagai masalah untuk sampai ke sana, dan pasti ada pengorbanan. Pemirsa, dari gayaku yang tergolong agak formal dalam menguraikan kalimat-kalimat di atas memang sedikit mencengangkan, apalagi ketara ada titik perubahan dalam blog ini, dari asli curhat, puisi, sampai surat, sampai paling absurd yaitu anekdot hidup.
Salah satu teman blogku, Alvi Syahrin, katakanlah begitu, telah menyelesaikan novel pertamanya yang akan di terbitkan bulan depan. Naik banding lagi, Indi, penulis novel Waktu Aku Sama Mika, mengembangkan sayap novelnya ke dunia perfilman. Mungkin kalau dirunut, usahaku memang kurang. Dari segi mana saja kalau belum mencapai target pasti dikatakan kurang, yah.. pemirsa nilai dua sks salah satu mata kuliahku ada yang menabrak telur di ujung tanduk, sehingga telur tersebut goyah. Bisa dipastikan sedikit lagi goyang, 21 sks melayang sudah.

Planning terdekatku untuk menghabiskan liburan, sebenarnya sedang dalam proses. Mulai menginjakkan langkah untuk mendapat kemajuan sepertinya agak terganggu dengan omongan orang. Satu hal yang perlu kalian tahu, ternyata bila orang memberitahu sesuatu yang salah pada diri kamu, memang menyebalkan, bahkan ketika kamu harus bersedia merubah sikap. Bila pemberitahuan itu secara langsung itu lebih baik, lebih parah adalah pada hal-hal yang bersifat bullying atau mencemooh. Aku tahu, bahwa faktor kamu mendengarkan dan memahami itu terkadang berbeda dengan ketika tidak merespon dan tidak dirasakan. Mungkin ketangguhan itu sendiri yang seharusnya dipertahankan. Pertahanan diri, atau yang disebut tahan banting. Kalau dalam website indospiritual.com, kamu kuat, termasuk warna hitam atau merah.

Dengan berbagai planning yang ada, yang dilakukan adalah pengaturan jadwal. Ternyata, on time adalah masalah tersendiri. Aktif di suatu organisasi misalnya organisasi kampus, kadang bukannya memberi waktu kamu untuk mengatur jadwal kamu tetapi jadwal kuliah kamu terganggu dan tertinggal. Inilah yang disebut time management, ada saat kita fokus dengan kuliah, ada saat kita bermain dan berinteraksi normal, ada saat di mana kita bekerja. Kalau di runut, pengalaman SMAku, sedikit menggambarkan pengaturan jadwal yang buruk. Targetku masuk ke universitas ini dengan tingkat kesulitan segini dan usaha yang dilakukan belum maksimal., itu terkadang yang membuat kecewa karena memilih mengosongkan jadwal pelajaran untuk mengambil kesempatan membesarkan softskill dan do competition. Tetapi ada manfaatnya, ketika masuk di organisasi masyarakat yang lebih besar dan kesempatan di dunia kerja, ternyata menurut majalah CAMPUS yang barusan dibaca, banyak eksekutif muda yang berhasil dengan pengaturan jadwal tepat guna mereka. 


Kalau dalam hal menggurui, bukan maksudku, karena sampai sekarang pengakuanku sebagai pengurus suatu organisasi belum seperti yang tepat guna. Tetapi lebih baik menuliskannya, agar aku mampu mengukur kemampuanku sendiri.

Kebiasaan untuk melipat selimut dan merapikan tempat tidur, ketika bangun dari tidur bahkan akan lebih biasa kamu lakukan jika dari kecil kamu sudah mendogmakan dalam hidupmu. Sepertinya, untuk yang satu ini, perlu sekali malu pada diri sendiri, karena ketika aku menginap untuk suatu acara ternyata malah selimutnya dilipatkan orang lain. Mungkin yang paling kecil, bangun pagi dan berdoa. Di masing-masing agama punya tata cara tersendiri untuk melakukan ini, tetapi untuk kaum yang tidak mendogmakan ini terkadang lupa, cenderung berdoa, melipat selimut, dan merapikan tempat tidur bila ingat. 

Menyusul penjelasanku di atas, dosen bahasaku memberitahu untuk tidak mendogmakan sesuatu, ada pandangan yang perlu diubah. Tetapi ketika bercermin pada diri sendiri, pemikiran mendogmakan yang baik dan merubah kebiasaan buruk itu yang benar. Sebenarnya terlintas di kepalaku, "Eh, sebenarnya ini sebuah apa? metode ilmiah? jelas bukan, essay? mungkin."

"Sekadar untuk membangkitkan semangat kalian pada hari ini dan seterusnya, tetapi bukan hanya kamu, aku juga."

Banyak pilihan di sini yang bisa dijalani, kenapa merelakan satu saja tidak bisa. Setidak punyanya pilihan kamu, adalah batasan yang ada, kenapa juga tidak dijalani.  Mulai dengan pernyataan ini untuk sebuah paragraf, memang sedikit bodoh, tetapi apa daya essay ini adalah sekilas perbandingan yang harus ditutup. Semoga kita selalu berada dalam garis yang ada. Bisa lurus, kenapa harus belok.




Selasa, 17 Juli 2012

Kelly Clarkson of heavy weight to the top

Guys, very long time I've not been writing on this. And absolutely a half of rubbish things came out when I was in a mess. Like doing bumbling on the motorcycle, doing crunch on my medicine. If I sang a song it really could be like move on to other boy as fast as possible and I hated a little to stop my self in front of the grave yard, mentioning mojoayu.

The beauty of this graveyard is coloured with some trees that I know the most  are Tectona grandis and others is the street while stands a small shop consists of food and beverages. And L &G why I said 'I don't know' of those. It were so rubbish.

Continuing my entry, in Gale yesterday after I got back to my nature (lil modern) in Jogjakarta, I was searching a name, first the lyrics, and soon her real name... well it's known, Kelly Clarkson. Before I really knew who she was, I knew the song first , by recommendation of my elder class mate and the radio, so of course yah. It's Mr. Know It All..

The coolest lyric sounds like everybody has an experience to have many 'Mr' in their life , ya. Hhaha.. like many my posts, and like I did the same way as I was of my parts like being girl for boy. Gubrak. hihi please pompomping my heart -_-", I mean encouraging me like cheerleaders. Mentioning 'guys' of you, imagining like you are my boys and my fans. Actually I wanna say, "I miss you Guys, like been a long time for the rest of a month."

Others, I was searching her name in google, if it was looking a name of public figure, it didn't mean as stalks, my beloved readers. And she was Kelly Clarkson, L and G. (I found it's ok to write L & G, short term from Ladies and Gentlemen.) Kelly Clarkson was fat that time. But when I've known that she was a product from American Idol, then I was surprise,my sister told me while we watched Indonesian Idol (I didn't say who was the winner, ok? it means I am not branding them, oke I say, it's Regina, L&G) :D. I didn't watch further, :).

Kelly Clarkson born at 24 April 1982, 30 years from now to get back, Texas, America. Said they are indian but she is albino's. Begin her career as a singer since american Idol opened its first audition. And that time she was really fatter than I say before:



Than in a 'Dark Side' song, which expressed of the continuity of a relationship, asked to her couple to stay while accepting her 'worst'. It means like everyone knew the appointment in front of Father while doing wedding ceremony. Promise to keep and accept one another as their best and worst. And she begin to get thinner, like this:


I didn't expect she wore long skirt. hehe.. it's good for trousers.

And I don't know the songs next, but really worth it, ping. The last of her beauty physics, has so been seen, in this picture below:


Very scary.. the different ya.. but it's good for inspiring me to a little control my feed. Because, I've gained my weight till 4 or 3 kgs. 
And for your information, her tour for now just only for modern countries like in Australia, England, and Hollywood big cities. Not so famous like the among of best singers but, colourful enough to make us 'stronger' :).
Good Bye.. 

Hey Guys, if you are really interesting of my posts, please to note me or left a comment for me.